[note]یک روانشناس : رمضان بهترین فرصت برای آشنایی کودکان و نوجوانان با دین است[/note]
یک روانشناس گفت : خداشناسی و پذیرش اعمال دینی بهصورت فطری در نهاد همه کودکان وجود دارد؛ اما درجه پذیرش آن، بسته به شیوه تربیتی پدر و مادر، متفاوت است.
خانم عباس زاده در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی الضحی افزود : طبق برخی روایات، با وجود آن که فرزند، فطرت الهی دارد، اما والدین به عنوان یک عامل محیطی میتوانند فرزند را به سمت تفکرات دیگر تغییر جهت دهند و صددرصد تأثیرگذار باشند.
وی بیان داشت : انسان از کودکی باید نسبت به پذیرش عبادات و تکالیف دینی از سوی والدین (به نحو با نشاط و سرزنده) آشنا شود تا در سن بلوغ به انجام آن رغبت داشته باشد.
مدیرمهد قرآن مبین قشم با توجه به شرایط فرزندان در دوران بلوغ عنوان کرد : در صورت نهادینه نشدن دین در فطرت کودکان انجام اعمالی چون خواندن نماز و روزه گرفتن در سن تکلیف برای نوجوان دشوار خواهد بود و چندان تقیدی به آن نخواهد داشت و با اندک بهانهای ممکن است آن را ترک کند.
عباس زاده افزود : باید بکوشیم و رغبت کودکان را نسبت به انجام تکالیف عبادی به انگیزه و خواست درونی آنها تبدیل کنیم؛ چرا که اگر این علاقه از درون و به اراده آنها نباشد، تربیت دینی موثر نخواهد بود.
وی بیان داشت: والدین باید با بهرهگیری از بُعد عاطفی و هیجانی کودک، از ابتدا تصویری زیبا از خدا و تکالیف دینی برای او ترسیم کنند و با تشویق یا انتخاب همسالان تأثیرگذار مذهبی برای او، شور و انگیزه گرایش و عمل به تکالیف و مناسک عبادی و ارتباط با خدا را در کودک درونی کنند و بیدار کردن انگیزه در کودک، باعث پایدار ماندن گرایشهای مذهبیاش میشود.
این روانشناس اظهار داشت : ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای آشنایی کودکان و نوجوانان با دستورات دین مبین اسلام است و با آموزش عملی و حضور کودکان در کنار والدین در مراسمات این ایام تاثیری عمیق در روح و روان فرزندان خواهد گذاشت
ثبت دیدگاه