حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۳ 4 ربيع أول 1446 Saturday, 7 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1038 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
سنتهای مذهبی مردم قشم در ماه مبارک رمضان
19 ژوئن 2015 - 18:40
شناسه : 1611
بازدید 374
5

رمضان، از سال‌های دور تاکنون، در فرهنگ مردم قشم از جایگاهی ممتاز برخوردار بوده و همواره آیین‌های ویژه ای در ارتباط با این ماه، در بین مردم به عنوان سنت دینی برگزار شده است. رمضان، از سال‌های دور تاکنون، در فرهنگ مردم قشم از جایگاهی ممتاز برخوردار بوده و همواره آیین‌های ویژه ای در ارتباط […]

ارسال توسط :
پ
پ

IMG_8090
رمضان، از سال‌های دور تاکنون، در فرهنگ مردم قشم از جایگاهی ممتاز برخوردار بوده و همواره آیین‌های ویژه ای در ارتباط با این ماه، در بین مردم به عنوان سنت دینی برگزار شده است.

رمضان، از سال‌های دور تاکنون، در فرهنگ مردم قشم از جایگاهی ممتاز برخوردار بوده و همواره آیین‌های ویژه ای در ارتباط با این ماه، در بین مردم به عنوان سنت دینی برگزار شده است.

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان از قداست ویژه ای  در بین مردم برخوردار است که هنوز جایگاه خود را در بین شهروندان قشم حفظ کرده است .

حضور مردم در نماز جماعت ، قرائت ادعیه و برگزاری سخنرانی های اعتقادی و اخلاقی در این ماه نشان دهنده اعتقادات مذهبی است که از دل احادیث و روایات برای مردمان این دیار به یادگار مانده است.

از دیر باز جز خوانی قرآن کریم ، قرائت دعای عرفانی افتتاح در مساجد ، روح بخش زندگی مردم در ماه مبارک رمضان شده است و سالهاست مراسم دادن افطاری به روزه داران در مساجد زینت بخش مراسمات ماه ضیافت الهی در شهر قشم شده است.

برنامه های فرهنگی و مذهبی در مسجد علی ابن ابیطالب (ع) قشم که یکی از قدیمی ترین مساجد شیعیان در شهر قشم می باشد عبارت است از سخنرانی علما بعد از نماز عصر ، افطاری بعد از نماز عشا و جزخوانی قرآن کریم و قرائت دعای افتتاح در هر شب ماه مبارک رمضان که این سنت در مساجد دیگر قشم نیز به همین گونه برگزار می شود.

هر چند در سالهای اخیر تفاوتهای در اجرای این مراسمات در مسجد صاحب الزمان (عج) قشم بوجود آمده و مراسم جز خوانی بعد از نماز عصر و با حضور اساتید و قاریان استانی و شهرستانی با شکوه خاصی برگزار می شود.

اما اوج مراسمات ماه رمضان متعلق به شبهای قدر است که مراسم احیا و شب زنده داری به همراه قرائت دعای جوشن و ابوحمزه ثمالی به همراه صرف سحری در تمامی مساجد و مصلی امام علی (ع) توشه یک ساله مومنین را رقم می زند.

و پایان بخش این ماه مبارک خواندن نماز عید فطر است و سنتی متفاوت از دیگر شهرها و روستاهای کشور که دید و بازدید و صله رحم به همراه سفره های رنگین که جشنی است بر یک ماه میهمانی خدا و امیدوار بودن به رحمت و مغفرت خداوند پس از یک ماه عبادت در ماه رمضان .

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.