تدریس آیه بخشیدن در هنگام خشم
بچه ها تا حالا عصبانی شدید؟! وقتی عصبانی هستید چیکار میکنید؟
[ منتظر پاسخ کودکان باشید اگر دیدید بعضی از بچه ها متوجه سوال نشدند مثال بزنید]
قرآن آموزان جواب های مختلف می دهند: داد زدن گریه کردن و… می توانید این سوال را از مادرها هم بپرسید اگر دیدید مادری خیلی درباره بچه اش تند صحبت میکنه به وسط صحبت بیاید بگویید: خب بسه دیگه کمی هم ستارالعیوب باشیم خب بعضی ها وقتی عصبانی و ناراحت هستند داد میزنند، بعضی های دیگه میرن تو اتاق و در رو محکم میبندن، بعضی ها حرف های بد میزنن، بعضی ها هم کتک کاری می کنند!!
[ توجه داشته باشید که لحن و واکنش شما در گفتن این موارد خیلی مهم است]
خب ببینیم ما که میاییم کلاس قرآن خدا جون به ما میگه وقتی عصبانی شدیم چه کار کنیم؟
ما باید حرف خدا رو گوش کنیم. خدای خوب و مهربان می فرمایند: وقتی عصبانی شدید( اشاره انجام دهید) داد نزنید حرف بد (منتظر باشید بچه ها جواب بدهند) آفرین نزنیم …
خب چه جوری ببخشیم وقتی خیلی ناراحت هستیم ؟چشمامون رو ببندیم یک صلوات بفرستیم و آروم بشیم بعد بریم یه لیوان آب بخوریم بیاییم با دوستمون یا هر کسی که ناراحت و عصبانیمون کرده حرف بزنیم.
قصه لوح
نگاه کنید اینجا یک مادر و دختر هستند به نظرتون چی شده؟ (منتظر باشید تا پاسخ بدهند و از آنها بازخورد بگیرید و مرحله به مرحله پیش بروید) یاسمن خانوم اومد آشپزخانه ظرف بر داره افتاده و شکسته، خب مامانش داره چیکار میکنه؟
وای وای عصبانی شده آخه سرویس ظرفهاش ناقص شده، مامان یاسمن داره داد و بیداد میکنه خب یاسمن داره چیکار میکنه ؟ناراحته و داره گریه میکنه، ولی انگار مامان خیلی عصبانیه و گوش نمیده یاسمن چی میگه.خب یاسمن چکارکنه مامانش آروم شه؟ آهان یاد آیه ای افتاده که کلاس قرآن یاد گرفته همون جوری که داشت گریه میکرد آیه رو خوند و گفت: مامان جون مگه تو کلاس قرآن خدا نگفته: و اذا ما غضبوا هم یغفرون
شما هم منو ببخش! مامان یاسمن تا این آیه را شنید آروم شد گفت: باشه بخشیدم حالا برو بیرون تا شیشه ها دست و پا تو نبره.
نکته
اگر در کلاس متوجه شدید مادری هست که بچه اش را مورد تنبیه بدنی قرار میدهد تدریس این موقعیت خوبی است که به طور غیر مستقیم در این مورد صحبت کنید و راههای جایگزین تنبیه بدنی را نشان دهید و بگوئید اگر کودکی کاری انجام میدهد از روی قصد و غرض نیست و متوجه شیطنت هایی که انجام می دهد نیست و تنبیه بدنی نه تنها جواب نمی دهد بلکه در دراز مدت جواب عکس میدهد و فرزندرا الان در مورد کارهای اشتباهش تنبیه میکنید وقتی به نوجوانی و جوانی رسید چطور؟
بهتر است از همین حالا با صحبت کردن او را متوجه اشتباهاتش کنیم در ضمن یادآور شویم که چه خوب است ما از خالق خود یاد بگیریم، خدای مهربانی که نسبت به گناهانی که ما هر روز و بعضاً آگاهانه انجام میدهیم فرصت می دهد و می پوشاند و در توبه و بخشش را باز گذاشته است.
ثبت دیدگاه